subscribe: Posts | Comments

De grønne tendenser udbredes mere og mere

0 comments

grøn energi

Der er ingen tvivl om at flere og flere danskere bliver miljøbevidste, og derfor tænker mere og mere på naturen. Derfor er det også vigtigt at lave indretning på flere områder, som er med til at holde energiforbruget nede. Det er blandt andet med til at reducere CO2 forbruget, der står for en stor del af forureningen i naturen.

Når du gerne vil være miljøbevidst, er der flere muligheder, og jo flere af dem du forstår at udnytte, jo mere miljøbevidst vil du være. Er du for eksempel ude i at bygge et nyt hus, vil der være mulighed for at lave et såkaldt nul-energi hus. Det betyder at det energiforbrug du har, stort set går i nul, fordi du vælger at bruge energirigtige løsninger.

De energirigtige løsninger – ofte gode ved miljøet

Der kan ikke herske nogen tvivl om, at mange af de energirigtige løsninger også er gode ved miljøet. Det kan blandt andet være at vælge en biopejs i stedet for en almindelig brændeovn. Det grønnere bioethanol er så rent, at forureningen er så lav, at der ikke skal skorsten eller anden udluftning til.

Her kan du for eksempel se på en almindelig brændeovn, hvor der er mulighed for at afbrænde meget forskelligt træ – her er der noget mere forurening, og derfor skal du også have en skorsten mv. for ikke selv at blive røgforgiftet. Dette er blot et eksempel på, at det kan betale sig at tænke mere grønt og mere energirigtigt.

Nu behøver du ikke nødvendigvis at bygge nyt hus for at tænke mere på miljøet, der er også mange andre situationer, hvor det at tænke mere miljørigtigt kan gøre en forskel, der er positivt for miljøet. Har du for eksempel et ældre hus, kan det være en bedre isolering eller lignende, og det vil også give dig mulighed for at få endnu mere varme ud af den grønnere bioethanol til biopejsen – så her vil det være en win-win situation.

grøn energi

Miljøet – vi skal huske at passe på det

Når vi har mange muligheder for at passe bedre på miljøet, er det vigtigt at der bliver taget ansvar. Det er der også flere og flere danskere, der vælger at gøre – hvilket på lang sigt gerne skulle give os et samfund, der er aldeles miljøbevidst og gør alt for at passe på moder jord – som har givet os så mange oplevelser.

Har du gjort noget godt for at udbrede de grønne tendenser i dag?