subscribe: Posts | Comments

Efteråret er højsæson for parasitter – sådan undgår du dem

Kommentarer lukket til Efteråret er højsæson for parasitter – sådan undgår du dem

Enhver kæledyrsejer kender til og frygter den sæson, hvor parasitter som flået og lopper har frit spil til at sætte sig på deres hund eller deres kat. Disse parasitter er både irriterende, ulækre og usunde for kæledyret at rende rundt med, og derfor kæmper mange for at forebygge dem. Men at holde de elskede kæledyrs pels ren er ikke altid så let, som man skulle tro, at det ville være. Tværtimod kan det vise sig at være en kamp, som man ikke kan vinde på egen hånd.

Mange kæledyrsejere tror at det at vedligeholde en høj hygiejne for deres kæledyr er nok. Derfor udsætter de deres stakkels firbenede ven for skrub efter skrub, hvor de bliver vasket igennem til de er blussende røde og pelsen helt igennem ren. Men selvom det altid er dejligt med et velsoigneret og rent kæledyr, så er en vask med helt normal sæbe ikke særlig effektiv, når det kommer til parasitterne. Parasitter har nemlig ikke noget imod ren pels – de skal nok finde et hyggeligt og lunt sted at slå sig ned lige meget hvad.

Brug foder og spray i kampen mod parasitter

Parasitterne har brug for noget stærkere og mere indgribende, hvis de skal udryddes. Det som parasitterne reagerer bedst på, er nemlig gift. Forskellige former for gift kan nemlig gå ind og korrumpere parasitternes kroppe, så de dør og falder af. Men problemet med gift er, at giften selvfølgelig også påvirker dyrets krop negativt. At ødelægge skindet eller de indre organer med dårlige tilsætningsstoffer er ikke en god idé. Hvad man som kæledyrsejer derfor kan gøre, er at lede efter naturlige alternativer. Og heldigvis er der rigtig mange gode bud på, hvad disse kunne være.

For eksempel kan man erhverve sig pulver, som med en naturlig blanding af ølgær og hvidlæg effektivt bekæmper de gængse parasitter som flåter og lopper. Denne blanding har den store fordel, at den ikke kun dræber de parasitter, som lige nu sidder i pelsen, men også forebygger fremkomsten af nye i flere uger efterfølgende. Dette pulver doseres efter kæledyrets vægt og opblandes i maden. En anden mulighed er en fin pipette med dråber, som påføres direkte på kæledyrets hud og gnides godt ind. Dette kan lyde voldsomt, men dråberne kan faktisk fås i en gavnlig udgave, som faktisk plejer huden imens den dræber uønskede flået og lopper.

Vær særlig opmærksom på parasitter om efteråret

Efteråret er højsæson for parasitter på vores dejlige firbenede venner. Dette skyldes, at der her er den perfekte kombination af lave temperaturer og fugt. Denne kombination skaber gode forhold for parasitterne til at sætte sig, føde og formere sig. Hvis situationen ikke skal komme helt ud af kontrol, er det derfor vigtigt at reagere hurtigt og måske endda forebyggende. Der er altså ikke nødvendigvis nogen grund til at vente til parasitterne rent faktisk forekommer, før man begynder at behandle med pulver eller dråber. Da de ikke er skadelige for kæledyret, så man kan tværtimod lige så godt bare komme i gang. Jeg fandt flere billige midler hos billigdyrehandel.dk.

Parasitter er en ganske særlig og enerverende form for plage, som påvirker både kæledyret og dets ejer. Selvom det selvfølgelig er hunden eller katten som lider mest, så kan en parasit som lopper sagtens hoppe over på mennesker og bide dem. Selvom lopper ikke på samme måde sætter sig på os mennesker, så kan de stadig efterlade irriterende og kløende bid, som kan blive siddende i flere dage af gangen. Derfor gør man både sig selv og sit kæledyr en kæmpe tjeneste, når man behandler for parasitter ved efterårstid.