subscribe: Posts | Comments

Foråret kommer – tid til at gå i haven

Kommentarer lukket til Foråret kommer – tid til at gå i haven

Når temperaturerne efterhånden begynder at blive tocifrede, så er det ved at være tid til at gå i haven. Efter en lang og kold vinter, er det igen tid til at få luget og ordnet haven. De varmere temperaturer gør, at planter og ukrudt igen begynder at gro. Det er derfor tid til at komme i gang med de bare næver og alle haveredskaberne.

I det tidlige forår begynder alle tingene i haven så småt at spire og blomstre. For mange kan det krible i hænderne for at komme i gang. Man skal dog være opmærksom på, at man i det helt tidlige forår kan gøre mere skade end gavn, hvis man går i krig med det helt store.

Når vejret efterhånden bliver varmere og både hækken og græsplænen begynder at gro, så er det ved at være tid til at komme i gang med de lidt større maskiner. Græsplænen gror ikke i løbet af vinteren, men når varmen begynder at komme tilbage, skal man igen til at slå græs og trimme kanterne. Dette kan man med fordel gøre med en smart græstrimmer.

Nogle hække vil det også være en fordel at klippe i det sene forår og starten af sommeren. En huskeregel siger at man gerne skal have klippet hækken inden Sankt Hans. Til formålet skal du selvfølgelig bruge en god hækkeklipper.

Brug en smart hækkeklipper

Hvis du skal have klippet en langt stykke hæk, er det rigtig rart at have en ordentlig hækkeklipper. Helt overordnet set, findes der to forskellige typer af hækkeklippere. Der er dem med ledning, og dem uden ledning. De forskellige hækkeklippere varierer selvfølgelig meget i pris og i styrke, og derfor skal man lige kigge sig lidt omkring, så man finder den, der passer til ens behov.

Hvis man bare har en lille hæk, vil man sagtens kunne klare sig med en lidt billigere udgave. Hvis man til gengæld har en lang hæk, vil arbejdet helt klart være nemmest, hvis man også har en ordentlig hækkeklipper.

Hækkeklipperne varierer også i størrelse, hvor man kan købe den hækkeklipper, der passer til ens hæk. De ledningsfrie hækkeklippere koster ofte mere end dem med ledning, men til gengæld er de også meget mere praktiske at arbejde med. Når man hele tiden har en ledning med på slæb, skal man være opmærksom på om man måske kan komme til at skære ledningen over.

Når du skal købe en hækkeklipper, skal du desuden være opmærksom på at den gerne skal være komfortabel at holde på i mange timer. Der må meget gerne være et ergonomisk håndtag, og selve maskinen må også meget gerne veje så lidt som muligt. Dette gør arbejdet langt mere komfortabelt. Det vil altid være en god ide at læse test og anmeldelser på nettet eller finde et magasin hvor de har skrevet om de forskellige modeller.

Brug en græstrimmer til alle kanterne

Når du har klippet din græsplæne, så vil du nok opdage, at der er steder, hvor den helt almindelige græsslåmaskine simpelthen bare ikke kan nå. Det kan være smalle og svært tilgængelige steder, eller også bare langs kanterne i alle bedene. Her er det praktisk at have en græstrimmer. Græstrimmeren er egentlig ofte bare en lang og smal udgave af en plæneklipper. For enden sidder der nogle knive eller en plastiksnor, som kan trimme på snævre og svært tilgængelige steder.

Trimmeren er desuden meget fordelagtigt at bruge langs kanterne til bedene. Måske er det ikke nødvendigt, men resultatet bliver virkelig pænt at se på. Med græstrimmeren har man mulighed for at få de fine detaljer på plads i haven, så den bare kommer til at se meget bedre ud. Du vil selv kunne nyde resultatet af noget, der egentlig er nemt og hurtigt at gøre.