subscribe: Posts | Comments

Førstegangshusejere: Robotplæneklipper eller ej

0 comments

Har du lige købt, vil der helt sikkert være en masse nye ting, som du skal have styr på. Udover at du selvfølgelig skal gøre huset i stand, så du kan bo der, og det lever op til dine krav og behov, er der også en masse praktiske ting, som du skal have styr på. Det er for eksempel haven.

For mange, der flytter fra en lejlighed til et hus, er det et chok for dem, hvor meget tid de rent faktisk bruger på at være i haven. Når du ser haven, tænker du, at du sikkert bare skal slå græsset en gang i mellem, og du måske skal studse hækken en gang om året. Når du flytter ind, bliver du meget klogere.

Pludselig opdager du også, at du er nødt til at fjerne ukrudtet i bedene, beskære frugttræerne og plante eller så blomster. Derudover vil du nok også opdage, at du skal slå græsset væsentligt oftere, end du havde regnet med.

Det vil derfor være meget naturligt, at du begynder at overveje, om du skal købe en robotplæneklipper eller ej. Med en robotplæneklipper tænker du, at du kan spare en masse tid og dermed kan koncentrere dig om nogle af de andre ting, der skal til for at holde haven pæn. Det er en del af sandheden, men ikke hele sandheden. Vi har lavet en lille guide, så du kan blive klogere på, om en robotplæneklipper er noget for dig.

Sparer tid, men koster mere

Den store fordel ved en robotplæneklipper er som nævnt, at du sparer en masse tid på at have en robotplæneklipper. Plæneklipperen tøffer selv rundt i haven, mens du ikke er hjemme, og klipper græsset. Når du kommer hjem fra arbejde, kan du altså ikke ud på en friskslået græsplæne. Så er den ting i hvert fald fjernet fra din to do liste.

En af de store ulemper ved en robotplæneklipper frem for en almindelig motordrevet plæneklipper er, at den er dyrere. Den koster en del flere penge, og dem skal du altså være parat til at bruge, hvis du vil have en robotplæneklipper.

Her er altså tale om, at du skal vælge mellem enten den dyre og nemme løsning eller den billige og mere besværlige løsning. Har du lige brugt mange penge på dit hus, kan det være, at du tænker, at du ikke lige har pengene til robotplæneklipperen i denne omgang. Det kan også være, at du for enhver pris gerne vil slippe for græsslåningen. På Plæneklipper-test hjemmesiden har de en prisoversigt over de forskellige modeller.

Risiko for tyveri og mindre motion

Med en dyr robotplæneklipper, der tøffer rundt i din have, når du er på arbejde, vil det være oplagt for tyve at slå et smut forbi dit hus, samle plæneklipperen op og tage den med sig. Risikoen for, at en robotplæneklipper bliver stjålet er altså langt større, end at en almindelig plæneklipper bliver det. Hvis du bor lige ud til vejen og har en meget åben haven, er det derfor værd at tage med i dine overvejelser, om det er en robotplæneklipper, der er det rigtige for dig. Alt det smarte går jo af den, hvis du skal til at låse robotplæneklipperen inde, når du er væk.

En anden ting, der kan være god at tænke over, er, at det jo faktisk er gratis motion, når du går og slår græsset med en almindelig plæneklipper. Vælger du en uden motor, får du selvfølgelig mest motion, men der er også nogle kalorier at forbrænde på at gå rundt med en motoriseret plæneklipper. Det kan derfor værd at tage med i overvejelserne. Hvis du nu kan slippe for en tur i motionscenteret, når du har slået græs, er det så det værd?